Ουκρανία: Ανταλλαγή κρατουμένων προτείνουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές

Ουκρανία: Ανταλλαγή κρατουμένων προτείνουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας είναι έτοιμοι να ανταλλάξουν μια ομάδα διεθνών παρατηρητών τους οποίους κρατούν, με αντάρτες που κρατούνται από τις ουκρανικές αρχές, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός τους.

Ερωτηθείς σχετικά με μια ανταλλαγή κρατουμένων, ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόρ, ντε φάκτο δήμαρχος του Σλαβιάνσκ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: "Η χούντα του Κιέβου έχει τους συναδέλφους και συντρόφους μας γι' αυτό, αν υπάρχει δυνατότητα, είμαστε έτοιμοι για μια ανταλλαγή".

"Η κατάσταση (των μελών της αποστολής παρατηρητών) είναι εντάξει. Ένας από τους στρατιώτες πάσχει από διαβήτη, αλλά η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή, παίρνει χάπια. Υπάρχει φάρμακο, υπάρχει φαγητό", δήλωσε ο Πονομαριόφ.

"Ήταν στρατιώτες στο έδαφός μας χωρίς την άδειά μας, φυσικά και είναι κρατούμενοι", πρόσθεσε. "Δεν ξέρουμε τι θα τους κάνουμε μέχρι να διαπιστώσουμε ποιοί είναι, για τι είδους δραστηριότητες, για ποιό λόγο ήρθαν εδώ".

Ο ίδιος δήλωσε πως η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του για να συζητήσει την απελευθέρωση των παρατηρητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή