Πούτιν: Απίθανος ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος με τη Δύση

Πούτιν: Απίθανος ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος με τη Δύση

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα για την ανάμειξή της στην Ουκρανία είναι αντιπαραγωγικές για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.

Μιλώντας σε μία ομάδα δυτικών δημοσιογράφων στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν άσκησε κριτική εις βάρος της Δύσης και τόνισε ότι η υποστήριξη ενός "αντισυνταγματικού πραξικοπήματος" διέκοψε τον εποικοδομητικό διάλογο για την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι εκείνοι που υποκίνησαν το "πραξικόπημα" στην Ουκρανία έπρεπε να έχουν αναλογιστεί καλύτερα τις συνέπειες των πράξεών τους.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε απίθανο ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο με τη Δύση με αφορμή την Ουκρανία και δήλωσε ότι η Μόσχα λαμβάνει υπόψη της τα συμφέροντα των άλλων χωρών και δεν μπορεί να δεχτεί να μην αντιμετωπίζεται ισότιμα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι αδύνατη η απομόνωση μίας χώρας σαν τη Ρωσία και ότι οι κυρώσεις που της έχει επιβάλει η Δύση διαταράσσουν την παγκόσμια οικονομία.

"Οδηγούν τη ρωσική, την ευρωπαϊκή, την παγκόσμια οικονομία σε αναταραχή που κανένας δεν επιθυμεί", είπε ο Πούτιν αναφερόμενος στις κυρώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή