Ουκρανία: Νέα «σύλληψη» παρατηρητών του ΟΑΣΕ από φιλορώσους αυτονομιστές

Ουκρανία: Νέα «σύλληψη» παρατηρητών του ΟΑΣΕ από φιλορώσους αυτονομιστές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι έχασε επαφή και με δεύτερη ομάδα παρατηρητών, η οποία συνελήφθη χθες το βράδυ από ενόπλους στο Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

"Η ειδική αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ έχασε χθες στις 19.00 την επαφή με πολλά μέλη της ομάδας της" που αποτελείται από τέσσερις αλλοδαπούς και έναν ουκρανό διερμηνέα, οι οποίοι εργάζονται στην περιοχή του Λουχάνσκ, ανακοίνωσε στη διεύθυνσή του στο Facebook ο οργανισμός. "Η ομάδα συνελήφθη στο Σεβεροντονέτσκ από ενόπλους".

Νωρίτερα, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Interfax ότι ο ηγέτης των αυτονομιστών Αλεξέι Χμιλένκο ανακοίνωσε την απελευθέρωση  τεσσάρων παρατηρητών του ΟΑΣΕ που είχαν "συλληφθεί" στην ανατολική Ουκρανία το βράδυ της Δευτέρας . Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμη επιβεβαίωση εκ μέρους του ΟΑΣΕ.

Ο Χμιλένκο, ηγέτης των αυτονομιστών της επαρχίας του Λουχάνσκ, δήλωσε ότι το περιστατικό αποτελεί προειδοποίηση προς όλα τα εξωτερικά προς την επαρχία πρόσωπα ότι δεν πρέπει να εισέρχονται στην περιοχή χωρίς να ζητούν άδεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή