ΚΟΣΜΟΣ

Ενας νεκρός και 800 διασωθέντες μετανάστες στα ανοιχτά των ιταλικών ακτών

Ενας νεκρός και 800 διασωθέντες μετανάστες στα ανοιχτά των ιταλικών ακτών

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να φτάσει στα ιταλικά παράλια μαζί με άλλους 800 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε διάφορα σκάφη και διασώθηκαν στα ύδατα της Μεσογείου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Το θύμα βρισκόταν σε ένα κουβεϊτιανό πλοίο μαζί με άλλους 536 μετανάστες, όπως ανέφερε στο Twitter το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό. Οι διασωθέντες μετανάστες αναμένεται να μεταβούν αργότερα εντός της ημέρας σε σημείο συγκέντρωσης στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας.

Το ναυτικό ανακοίνωσε επίσης ότι ένα από τα πολεμικά σκάφη του διέσωσε άλλους 93 μετανάστες που επέβαιναν σε άλλο πλοιάριο ενώ και η ιταλική ακτοφυλακή εντόπισε περίπου 200 μετανάστες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια τρίτη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών.

Η Ιταλία αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες ένα πρωτοφανές κύμα εισροής μεταναστών που φτάνουν με βάρκες στα παράλια της χώρας. Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 έως και την περασμένη Παρασκευή στα ιταλικά παράλια έφτασαν σχεδόν 54.000 μετανάστες αριθμός σαφώς υψηλότερος από τους 43000 μετανάστες που καταγράφηκαν για το σύνολο του 2013.