Παραδόθηκε ο λοχίας που σκόρπισε τον θάνατο

Παραδόθηκε ο λοχίας που σκόρπισε τον θάνατο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΟΥΛ. Νοτιοκορεάτης στρατιώτης που σκότωσε πέντε συναδέλφους του στην ίδια μονάδα συνελήφθη χθες αφότου επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Επί ένα 24ωρο οι αρχές της χώρας είχαν τεθεί σε επιφυλακή και χιλιάδες στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να τον πιάσουν ζωντανό.

«Πυροβόλησε τον εαυτό του στα πλευρά και τον βρήκαμε ζωντανό» εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, προσθέτοντας ότι ο 22χρονος λοχίας διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Χιλιάδες στρατιώτες, υπό την κάλυψη ειδικών δυνάμεων και στρατιωτικών ελικοπτέρων, τον περικύκλωσαν και εξακρίβωσαν την ταυτότητά του, λίγες ώρες αφότου εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή νότια της στρατιωτικής ζώνης, στα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα.

Εξοπλισμένος με αυτόματο όπλο, ο Λιμ, όπως είναι το όνομα του δράστη, το έβαλε στο πόδια αφού σκότωσε πέντε συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους επτά σε μεθοριακό φυλάκιο.

Προτού στρέψει το όπλο του εναντίον του είχε μιλήσει στο κινητό με τους γονείς του, οι οποίοι του ζήτησαν να παραδοθεί.

Αξιωματούχος του στρατού, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε στο πρακτορείο Γιονχάπ ότι ο Λιμ ήταν πνιγμένος στα δάκρυα όταν ζήτησε από τους στρατιώτες να δώσουν το τηλέφωνο στον πατέρα του.

«Μίλησε στους γονείς του για κάποια λεπτά και τον παρακάλεσαν να παραδοθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Λιμ είχε νωρίτερα ανταλλάξει πυρά με τους διώκτες του αργά το βράδυ της Κυριακής προτού χωθεί στο δάσος έξω από ένα χωριό, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Αγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της επίθεσης, αλλά πηγές στη μονάδα του ανέφεραν ότι είχε δυσκολίες προσαρμογής και οι ψυχολόγοι είχαν συστήσει στους αξιωματικούς του να τον προσέχουν.

Το επεισόδιο πυροδότησε μαζικό ανθρωποκυνηγητό με τη συμμετοχή 4.000 ανδρών. Τελικά νωρίς χθες τα ξημερώματα εντοπίστηκε σε ένα χωριό, του οποίου οι 500 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η καταδίωξη.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε φυλάκιο κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που διατρέχει 250 χλμ. κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή