«Αδιαμφισβήτητη νίκη Γιούνκερ» για έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης

«Αδιαμφισβήτητη νίκη Γιούνκερ» για έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με τίτλο «Η αδιαμφισβήτητη νίκη Γιούνκερ» δημοσιεύεται  άρθρο στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, το οποίο τονίζει πως παρά τις αντιστάσεις του Βρετανού και του Ούγγρου πρωθυπουργού, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή 27η Ιουνίου την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Η «χειροτονία» αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποφασιστική στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου η οποία ενώ αρχικά είχε εμφανιστεί διστακτική, ακόμα και απρόθυμη – όσον αφορά τη διαδικασία ορισμού του Γιούνκερ – εν τέλει αποφάσισε να αποδεχτεί τα γεγονότα: πρώτον, το κόμμα της, το ΕΛΚ, ήταν ο νικητής των ευρωεκλογών. Δεύτερον, οι περισσότεροι ευρωβουλευτές δεν ήταν διατεθειμένοι να δεχτούν να οριστεί στη θέση αυτή οποιοσδήποτε άλλος που δεν είχε συμμετάσχει στην προεκλογική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως στο ίδιο θέμα  έχει αναφερθεί και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος euobserver.com. Σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Κάμερον προσπαθεί να εξομαλύνει τις σχέσεις με τον Γιούνκερ» αναφέρει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αφού απέτυχε να αποτρέψει το διορισμό του ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τηλεφώνησε την Κυριακή (29η Ιουνίου), στον πρώην ηγέτη του Λουξεμβούργου για να τον συγχαρεί για τη μελλοντική θέση του. Στο δημοσίευμα σχολιάζεται ότι ο Κάμερον θα πρέπει να εξομαλύνει τις σχέσεις με τον Γιούνκερ, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές χαρτοφυλάκιο στη νέα Επιτροπή καθώς τα κράτη μέλη έχουν ήδη αρχίσει το παζάρι για τις θέσεις-κλειδιά του νέου σχήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή