Επανεκλογή Σουλτς στο Ευρωκοινοβούλιο

Επανεκλογή Σουλτς στο Ευρωκοινοβούλιο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόλυτη πλειοψηφία επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεκτείνοντας τη θητεία του για τα επόμενα δυόμισι χρόνια ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς. Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία τοποθετήθηκαν με πεντάλεπτες ομιλίες κατά αλφαβητική σειρά. Ο Σουλτς έλαβε 409 ψήφους σε σύνολο 612 έγκυρων ψηφοδελτίων. Από τους 751 ευρωβουλευτές, ψήφισαν οι 723, ενώ καταγράφηκαν 111 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια.

Ο Βρετανός υποψήφιος από την Ομάδα των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών Σαγιάντ Καρίμ έλαβε 101 ψήφους, ενώ ο Ισπανός υποψήφιος από την Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς Πάμπλο Ιγκλέσιας και η υποψήφια των Πρασίνων Ουλρίκε Λούνατσεκ έλαβαν από 51 ψήφους.

Ο Σουλτς σε ομιλία του ενώπιον του σώματος αμέσως μετά την εκλογή του επισήμανε ότι «υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος πραγμάτων που οφείλει να κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». «Βρισκόμαστε, όπως πάντα, μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις», τόνισε ο Γερμανός πολιτικός και αναφέρθηκε στη σταθερά υψηλή ανεργία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στις συνομιλίες για μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, καθώς και στο ζήτημα των μεταναστών. «Αν θέλουμε σοβαρά μία Ευρώπη ως δύναμη για την ειρήνη, τότε η οικονομική ισχύς μας πρέπει να χρησιμοποιηθεί», σχολίασε ο Σουλτς αναφερόμενος στα ζητήματα της Ουκρανίας και του Ιράκ, υπογραμμίζοντας ότι εκείνοι που συναλλάσονται με την Ε.Ε. εμπορικά πρέπει να σέβονται το κράτος δικαίου και να μη χρησιμοποιούν το δίκαιο του ισχυροτέρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή