Ο Σόιμπλε δεν είδε μεθυσμένο τον Γιουνκέρ

Ο Σόιμπλε δεν είδε μεθυσμένο τον Γιουνκέρ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς υπεράσπιση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έσπευσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ύστερα από δημοσίευση στον βρετανικό Τύπο που παρουσίαζε τον προτεινόμενο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μελλοντικό πρόεδρο της Κομισιόν ως μέθυσο. Σύμφωνα με μία βρετανική εφημερίδα, ανώνυμη πηγή υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου «έπινε κονιάκ για πρωινό».

Ο Γιουνκέρ προτάθηκε για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με απόφαση των ηγετών των κρατών-μελών της Ε.Ε., παρά την αντίθεση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Η αναγόρευση του Γιουνκέρ στη θέση του προέδρου της Κομισιόν αναμένεται να επιβεβαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Ιουλίου, όπου χαίρει της υποστήριξης της πλειοψηφίας των κεντροδεξιών και κεντροαριστερών ευρωβουλευτών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε με βεβαιότητα ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Eurogroup από τα τέλη του 2009 «κανένας, πόσο μάλλον ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δεν υπήρξε μεθυσμένος». «Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Γιουνκέρ απέχει από το αλκοόλ», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Τυχαίνει και εγώ να πιω ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό, ακόμη και κατά τη διάρκεια του Eurogroup», πρόσθεσε ο ίδιος. «Εκείνος πίνει μπίρα, αλλά δεν τον έχω δει ποτέ μεθυσμένο», κατέληξε ο Σόιμπλε.

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις Σόιμπλε, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πριν από μερικούς μήνες στην ολλανδική τηλεόραση ότι ο μελλοντικός πρόεδρος της Κομισιόν κάπνιζε και έπινε πολύ κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του συμβουλίου. «Από όσα γνωρίζω, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι τα λόγια του εξελήφθησαν με τέτοιον τρόπο», είπε ο Σόιμπλε σχολιάζοντας το συμβάν. Ο ίδιος ο Γιουνκέρ έχει αρνηθεί ότι έχει πρόβλημα αλκοολισμού. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε ότι ο 59χρονος Γιουνκέρ θα αποδειχθεί «ιδιαίτερα ικανός» στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή