Κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας ο ηθοποιός Μάικ Μάγιερς

Κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας ο ηθοποιός Μάικ Μάγιερς

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γνωστός ηθοποιός Μάικ Μάγερς τάχθηκε σήμερα υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δυόμισι μήνες πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής. Όταν ρωτήθηκε από το BBC αν οι αυτονομιστές της Σκωτίας έχουν την υποστήριξη του Σρεκ – στον οποίο δάνεισε τη φωνή του, ο Καναδός ηθοποιός που κατάγεται από το Λίβερπουλ, δίστασε αρχικά να απαντήσει, όμως στη συνέχεια τόνισε: "Ο Σρεκ θέλει αυτό που θέλουν οι Σκωτσέζοι. Αγαπώ τη Σκωτία. Ελπίζω ότι θα παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όμως κι αν δεν συμβεί αυτό, εγώ θα συνεχίσω να αγαπώ τους Σκωτσέζους".

Ο Μάγερς εντάσσεται έτσι στο "κλαμπ" των διασημοτήτων, μαζί με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και τον Ντέιβιντ Μπάουι, που διαφωνούν ανοιχτά με την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Πολλοί άλλοι διστάζουν να ταχθούν υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, φοβούμενοι ότι θα δυσαρεστήσουν τους θαυμαστές τους. Οι δηλώσεις του Μάγερς σχολιάστηκαν ιδιαίτερα από τους "ενωτικούς". "Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Μάικ Μάγερς τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας. Αυτός ξέρει να αναγνωρίζει τα παραμύθια", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κινήματος Better Together ("Καλύτερα Μαζί"). Οι Σκωτσέζοι καλούνταν να ψηφίσουν στις 18 Σεπτεμβρίου στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι η πλευρά των αυτονομιστών χάνει έδαφος και βρίσκεται έως και 20 μονάδες πίσω από τους ενωτικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή