Στους 12 οι νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα

Στους 12 οι νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 12 ανήλθαν οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν και σε περισσότερους από 70 αυτοί που τραυματίστηκαν σήμερα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας 7 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα.

"Η αεροπορική αυτή επιδρομή είχε στόχο το σπίτι της οικογένειας Αλ Κάουαρ", διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών Άσραφ αλ Κόντρα, ο οποίος σημείωσε ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και παιδιά και ότι υπάρχει πιθανότητα παιδιά να βρίσκονται και μεταξύ των νεκρών.

Μερικές ώρες νωρίτερα σήμερα, στην πόλη της Γάζας 4 άνθρωποι είχαν "σκοτωθεί από αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης", σύμφωνα με τον αλ Κόντρα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν τα θύματα ήταν άμαχοι ή μαχητές. Ωστόσο συγγενείς ενός θύματος αναγνώρισαν την σορό του. Σύμφωνα με αυτούς, πρόκειται για τον 32χρονο Μοχάμεντ Σάαμπαν, ο οποίος ήταν αξιωματούχος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, οι οποίες αποτελούν την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Άκσα της Χαμάς έδειξε ανθρώπινα μέλη που μεταφέρονταν πάνω σε φορεία σε ένα ασθενοφόρο.

Ένας άλλος Παλαιστίνιος, "ο οποίος ονομαζόταν Άσραφ Γιασίν, είχε σκοτωθεί το πρωί από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα δυτικά του καταυλισμού προσφύγων του Νουσεϊράτ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας", σύμφωνα και πάλι με τον Αλ Κόντρα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας αυτός είναι μέλος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κάσαμ.

Η Χαμάς, η οποία έχει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας όσον αφορά την ασφάλεια, έριξε χθες το βράδυ δεκάδες ρουκέτες κατά του Ισραήλ, το οποίο απάντησε με μια ευρεία αεροπορική επίθεση κατά του παλαιστινιακού αυτού εδάφους.

Την ευθύνη για την ρίψη των ρουκετών ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι ισραηλινές αρχές ενέκριναν την επιστράτευση 40.000 εφέδρων εν όψει μιας πιθανής χερσαίας επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μερικές ώρες μετά την ευρεία αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός κατά της παλαιστινιακής Χαμάς στην Γάζα για να σταματήσει η ρίψη ρουκετών από την παλαιστινιακή αυτή περιοχή στο ισραηλινό έδαφος.

Υψλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε εξάλλου νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός του Ισραήλ είναι έτοιμος για όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας χερσαίας επίθεσης, για να σταματήσει την ρίψη ρουκετών στο έδαφός του από την Λωρίδα της Γάζας.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε και αυτός ότι ο στρατός έχει λάβει οδηγίες "να προετοιμάσει τις διάφορες εναλλακτικές στρατιωτικές λύσεις που υπάρχουν για να είναι έτοιμος σε περίπτωση που χρειαστεί".

"Οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήσαμε αποτελούν μόνον ένα στάδιο. Η επιχείρηση δεν έχει χρονικό περιορισμό", προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή