ΟΗΕ: Ανησυχία για «επικίνδυνη κλιμάκωση» της βίας στην Μέση Ανατολή

ΟΗΕ: Ανησυχία για «επικίνδυνη κλιμάκωση» της βίας στην Μέση Ανατολή

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

  

Την ιδιαίτερη ανησυχία του για την «επικίνδυνη κλιμάκωση» της βίας στη Μέση Ανατολή εξέφρασε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, αναφερόμενος στις «πρόσφατες πολλαπλές επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα».

Με δήλωση του εκπροσώπου του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τονίζει ότι «αυτές οι αδιάκριτες επιθέσεις σε περιοχές αμάχων πρέπει να σταματήσουν».

Όπως υπογραμμίζεται, «ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί ιδιαίτερα για την επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας, η οποία έχει ήδη οδηγήσει σε πολλαπλούς θανάτους και τραυματισμούς Παλαιστινίων, ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιχειρήσεων εναντίον της Γάζας».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται: «Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλους τους φορείς να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες αμάχων και συνολική αποσταθεροποίηση. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να αποκατασταθεί η ηρεμία. Η αφόρητη κατάσταση στη Γάζα θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της πολιτικής, της ασφάλειας, της ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής διάστασής της ως μέρος μιας συνολικής λύσης».

Εν τω μεταξύ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, διπλωματικοί κύκλοι εκφράζουν ανησυχίες για «πιθανές ανεξέλεγκτες καταστάσεις» στην περιοχή και επανάληψη της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας το 2008-2009, κατά την οποία μετά τους βομβαρδισμούς ακολούθησαν χερσαίες επιχειρήσεις.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε νωρίτερα σήμερα τη σύγκληση επειγόντως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή