Ιαπωνία: Τρεις νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Νεογκούρι

Ιαπωνία: Τρεις νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Νεογκούρι

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν σήμερα μεγάλο τμήμα της Ιαπωνίας προκαλώντας την υπερχείλιση ποταμών και μία κατολίσθηση την ώρα που ο εξασθενημένος αλλά ακόμη επικίνδυνος τυφώνας Νεογκούρι προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Ο Νεογκούρι, ο οποίος αρχικά απείλησε την Ιαπωνία ως υπέρ τυφώνας αυτή την εβδομάδα, υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα όταν έπληξε τις ακτές του δυτικότερου νησιού Κιούσου στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος, αλλά εξακολουθούσε να συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 126 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν την ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων και δρομολογίων τρένων, ενώ έκλεισαν και σχολεία.

Από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην πόλη Ναγκίσο της κεντρικής Ιαπωνίας αργά χθες το βράδυ σκοτώθηκε ένα 12χρονο αγόρι ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών από το πέρασμα του Νεογκούρι σε τρεις.

Περίπου 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, πολλοί από πτώσεις.

Στις 0400 (ώρα Ελλάδος) ο Νεογκούρι βρισκόταν 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Μιγιαζάκι και κατευθυνόταν ανατολικά με ταχύτητα ανέμων 90 χιλιομέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή