Με φορτισμένες συσκευές οι επιβάτες των πτήσεων

Με φορτισμένες συσκευές οι επιβάτες των πτήσεων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Οι επιβάτες των πτήσεων που πρόκειται να ταξιδέψουν από ή προς οποιοδήποτε βρετανικό αεροδρόμιο θα πρέπει να καταστήσουν βέβαιο ότι οι ηλεκτρονικές και απλές ηλεκτρικές συσκευές που μεταφέρουν μαζί τους είναι φορτισμένες και μπορούν να τεθούν σε λειτουργία σε περίπτωση που αυτό τους ζητηθεί κατά τους ελέγχους ασφαλείας πριν από την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος.

Ηδη από την περασμένη εβδομάδα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι ασφαλείας στα βρετανικά αεροδρόμια που έχουν προορισμό τις ΗΠΑ κατόπιν αμερικανικού αιτήματος. Αλλά φαίνεται ότι τα νέα μέτρα θα επεκταθούν και θα ισχύουν για οποιονδήποτε προορισμό.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι νέοι έλεγχοι θα γίνονται δειγματοληπτικά σε κάποιες πτήσεις από και προς τη Βρετανία, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί ποιες θα είναι αυτές οι πτήσεις.

Το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών, ωστόσο, εξέδωσε οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται θα επιβάλλουν να τίθεται η ηλεκτρονική συσκευή σε λειτουργία, και συσκευές που για οποιονδήποτε λόγο δεν λειτουργούν θα παραδίδονται και δεν θα μεταφέρονται στα αεροσκάφη. Κατά συνέπεια, οι επιβάτες που πρόκειται να πετάξουν από ή προς βρετανικά αεροδρόμια θα πρέπει να φροντίζουν ώστε οι συσκευές που μεταφέρουν να είναι φορτισμένες. Εκτός από τις ηλεκτρονικές συσκευές που μεταφέρουν οι επιβάτες, όπως τηλέφωνα, ταμπλέτες, φορητοί υπολογιστές και ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές, σίδερα, φωτογραφικές μηχανές και όλα τα εξαρτήματά τους θα ελέγχονται.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι «υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις που επιθυμούν να βλάψουν τη Βρετανία, τους Βρετανούς πολίτες, όπως και πολίτες άλλων χωρών».

Από πού θα παραλάβουν

Σύμφωνα με την British Airways, δεν θα επιτραπεί στους επιβάτες με αφόρτιστα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και συσκευές να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους και θα πρέπει είτε να κλείσουν νέα εισιτήρια είτε να παραδώσουν την αφόρτιστη συσκευή. Αυτοί οι επιβάτες θα μπορούν να την πάρουν πίσω επιστρέφοντας ή να ζητήσουν να τους αποσταλεί σε κάποια άλλη διεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή