Σύμβουλος του Πάπα ο Πάτεν

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ. Ο Κρις Πάτεν, πρώην κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, ανέλαβε επικεφαλής επιτροπής η οποία θα συμβουλεύει τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο με ποιο τρόπο θα καταφέρει να ανανεώσει και να εκσυγχρονίσει τη στρατηγική των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που διαθέτει αλλά και πώς θα βελτιώσει τις δημόσιες σχέσεις της Αγίας Εδρας.

Ο Κρις Πάτεν, ο οποίος είναι 70 ετών σήμερα, θεωρείται ένας εμπειρότατος πολιτικός. Πρόκειται να αναλάβει επικεφαλής 11μελούς επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν έξι ειδικοί από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Σιγκαπούρη και πέντε αξιωματούχοι του Βατικανού.

Στόχος της επιτροπής είναι η κατάθεση κάποιων προτάσεων την ερχόμενη χρονιά σχετικά με τους τρόπους και τις προσεγγίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου το Βατικανό να ακολουθήσει καλύτερα τις σημερινές επικοινωνιακές τάσεις, να βελτιωθεί ο συντονισμός ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα και τελικά να γίνει σημαντική περικοπή του κόστους.

Το Βατικανό, ήδη, διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων όπως και λογαριασμούς στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ανάμεσα στους οποίους και αυτός του Πάπα Φραγκίσκου.

Στόχος του είναι να χρησιμοποιήσει τα ήδη υπάρχοντα μέσα κατά αποτελεσματικότερο τρόπο και να καταφέρει να προσεγγίσει τη νέα γενιά.

Ο Πάτεν, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, θήτευσε ως ο τελευταίος κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ αλλά και ως επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηταν δε ο άνθρωπος που οργάνωσε για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης την επίσκεψη του πρώην Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Βενέδικτου στη Βρετανία το 2010. Πιο πρόσφατα, όμως, υπήρξε επικεφαλής του οργανισμού που επόπτευε τη βρετανική ραδιοτηλεόραση, το BBC, παραιτήθηκε ωστόσο από τα καθήκοντά του τον Μάιο για να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.

Εξι διαφορετικά τμήματα

Το Βατικανό, αξίζει να σημειωθεί, διαθέτει έξι ξεχωριστά τμήματα δημοσίων σχέσεων και Μέσων. Πολύ συχνά η επικοινωνία ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα δυσχεραίνεται, παρατηρείται μεγάλη χρονοτριβή ή ακόμα και φαίνεται να εξυπηρετούν αντικρουόμενους στόχους.

Η εφημερίδα του Βατικανού, L’Osservatore Romano εκδίδεται εδώ και 150 χρόνια και σήμερα προσπαθεί να αποκτήσει πιο σύγχρονη και λιγότερο ανιαρή εμφάνιση και προοπτική. Το ραδιόφωνο του Βατικανού εκπέμπει σε σαράντα γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο, καταναλώνει παρά πολλά χρήματα και πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την ανάγκη ύπαρξής του στην εποχή του Ιντερνετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή