Αγοράζοντας Πικάσο με ένα «κλικ» – Συνεργασία Sotheby’s με eBay

Αγοράζοντας Πικάσο με ένα «κλικ» – Συνεργασία Sotheby’s με eBay

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία συνεργασία που αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις έργων τέχνης κατά 25% ετησίως για τα επόμενα χρόνια, όπως εκτιμούν ερευνητές, προχωρούν ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s και ο κολοσσός ιντερνετικών αγορών eBay.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός της ημέρας, ενώ με έναρξη τον Σεπτέμβριο οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσω ειδικής κατηγορίας στο eBay τις δημοπρασίες του οίκου Sotheby’s ακόμη κι αν αυτές πραγματοποιούνται στην άλλη μεριά του πλανήτη, το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι ή το Λονδίνο.

Σταδιακά, ωστόσο, οι περίπου 145 εκατομμύρια πελάτες θα μπορούν να βάζουν στο καλάθι των αγορών τους από έργα του Πικάσο και του Σεζάν μέχρι συλλεκτικά κρασιά μαζί με περσικά χαλιά και εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Οι δύο εταιρείες είχαν συνεργαστεί ξανά το 2002 ωστόσο το εγχείρημα δεν απέδωσε καρπούς και «πάγωσε» έπειτα από έναν χρόνο. Αυτή τη φορά πάντως οι υπεύθυνοι δηλώνουν αισιόδοξοι, καθώς θεωρούν ότι η αγορά έχει ωριμάσει αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Ο ανταγωνιστικός οίκος Christie’s θα περάσει στην αντεπίθεση με μία επένδυση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία θα περιλαμβάνει αποκλειστικά διαδικτυακές δημοπρασίες και επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας του τον Οκτώβριο.

Αν και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας Sotheby's και  eBay παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οίκος δημοπρασιών θα καταβάλει στο eBay μια προμήθεια για κάθε πώληση που θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή