Υπεύθυνοι δύο εργοδηγοί του μετρό

Υπεύθυνοι δύο εργοδηγοί του μετρό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν χθες και κρατούνται μετά τον εκτροχιασμό του συρμού του μετρό της Μόσχας, που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 150, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές. Η κατηγορία σε βάρος τους είναι «παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στις μεταφορές» και σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση πρόκειται για δύο εργοδηγούς. Η χθεσινή μέρα κηρύχθηκε μέρα εθνικού πένθους μετά το χειρότερο δυστύχημα στην 80χρονη ιστορία του μετρό. «Εφιάλτης στο μετρό», έγραψε η μαζικής κυκλοφορίας εφημερίδα «Μοσκόφσκι Κομσομολέτς», ενώ η αντιπολιτευτική «Νόβαγια Γκαζέτα» είχε τίτλο «Τελευταίος σταθμός». Από τους 150 τραυματίες, οι 47 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Απλοί πολίτες είχαν διαπιστώσει σοβαρά προβλήματα στη συντήρηση του μετρό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βγιατσεσλάβ Μπαμπόσκιν, πρώην εργάτης στην εταιρεία του μετρό που κατασκευάζει τους συρμούς, ο οποίος ανέφερε χθες ότι οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν σε υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους και όχι στους απλούς εργοδηγούς. «Μόνο εκεί πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια της τραγωδίας», είπε στο γαλλικό πρακτορείο. Πρώην μέλος της συνδικαλιστικής ένωσης της εταιρείας, ο Μπαμπόσκιν διατείνεται ότι απελύθη όταν επιχείρησε να ενημερώσει τους προϊσταμένους του ότι στην κατασκευή των συρμών χρησιμοποιούνταν ελαττωματικά ανταλλακτικά. Από την πλευρά του, ο 27χρονος Μοσχοβίτης Σεργκέι Μολόστβοφ έστειλε τον Ιούνιο επιστολή στη διοίκηση του μετρό, διαμαρτυρόμενος για ενοχλητικούς κραδασμούς μεταξύ δύο σταθμών. Μετά το δυστύχημα ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook την απάντηση του μετρό, στην οποία τον διαβεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή