Το Εφετείο αθώωσε τον Μπερλουσκόνι

Το Εφετείο αθώωσε τον Μπερλουσκόνι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΛΑΝΟ. Αθώο για το «Ρούμπιγκεϊτ» έκρινε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι το Εφετείο του Μιλάνου, απαλλάσσοντάς τον από τις κατηγορίες της προαγωγής ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μιλάνου είχε καταδικάσει τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό σε επτά χρόνια φυλάκισης για τα ίδια αδικήματα.

Δεν είναι αδικήματα

Οσον αφορά την προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «το γεγονός και το αδίκημα δεν υφίστανται», ενώ, σε ό,τι αφορά την κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας διότι άσκησε πιέσεις σε βάρος της Αστυνομίας του Μιλάνου που ανέκρινε τη Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, ότι «το γεγονός δεν αποτελεί αδίκημα». «Η απόφαση αυτή ξεπερνά και τις θετικότερες προβλέψεις», σχολίασε ο Φράνκο Κόπι, δικηγόρος του Μπερλουσκόνι.

Η ανήλικη πόρνη, γνωστή με το όνομα «Ρούμπι, η καρδιοκλέφτρα», με την οποία συνουσιαζόταν ο Μπερλουσκόνι στα διαβόητα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι του, αποκάλυψε πρόσφατα ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο.

Ο Μπερλουσκόνι ανέκαθεν επέμενε ότι τα πάρτι του ήταν «κομψά δείπνα», αλλά οι μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο έκαναν λόγο για ερωτικούς χορούς, στριπτίζ και σεξουαλικού περιεχομένου παιχνίδια. Η νεαρή Μαροκινή, που απέκτησε μία κόρη από τον Ιταλό σύντροφό της, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της αφότου πείστηκε ότι η κοινή γνώμη την αντιμετωπίζει σαν τέρας. «Δεν έχω μιλήσει ποτέ γι’ αυτό, αλλά, προτού μείνω έγκυος, βρέθηκα στα όρια νευρικού κλονισμού. Αισθανόμουν μόνη, εγκαταλελειμμένη και σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, μάλιστα αποπειράθηκα να το κάνω. Κατέληξα στο νοσοκομείο. Ενιωθα ότι όλος ο κόσμος ήταν εναντίον μου. Εναντίον της Ρούμπι, του τέρατος», εκμυστηρεύθηκε. Στην ίδια συνέντευξη ισχυρίστηκε ότι ο Μπερλουσκόνι ήταν πάντα καλός μαζί της και υποσχέθηκε να παραμείνει στην Ιταλία για να τον στηρίξει μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι δικαστικές του περιπέτειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ίδια η νεαρή Μαροκινή αντιμετωπίζει την κατηγορία της δωροδοκίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή