Κάποιοι άλλαξαν ή έχασαν την πτήση

Κάποιοι άλλαξαν ή έχασαν την πτήση

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν τόσο απίθανο που ήταν αστείο, φαίνεται να σκέφτηκε ο Κορ Παν, ένας νεαρός Ολλανδός επιβάτης της πτήσης ΜΗ17, καθώς περίμενε με τη σύντροφό του, την ανθοπώλη Νίλτγιε, να επιβιβαστούν στο μοιραίο, όπως αποδείχθηκε, αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο όπως φαίνεται καταρρίφθηκε στην Ανατολική Ουκρανία την Πέμπτη. Για να περάσει η ώρα, φωτογράφισε το Boeing 777 της Malaysia Airlines και το ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook με την επισήμανση «αν εξαφανιστεί, να με τι μοιάζει».

Οι δύο νέοι άνθρωποι πηγαίναν στη Μαλαισία για να περάσουν λίγες ημέρες εξωτικών διακοπών. Σήμερα η πόλη τους, το Βόλενταμ, σε μικρή απόσταση από την ολλανδική πρωτεύουσα, πενθεί. Δεκάδες μπουκέτα με λουλούδια έχουν τοποθετηθεί έξω από το μικρό ανθοπωλείο της Νίλτγιε.

Αλλαξε τη θέση του

Ο Σαντζίντ Σινγκχ, πολλά χρόνια αεροσυνοδός στη Malaysia Airlines, βιαζόταν να επιστρέψει στην Κουάλα Λουμπούρ και έτσι ζήτησε από κάποιον συνάδελφό του να του δώσει τη θέση του στην πτήση ΜΗ17 και να πάρει τη δική του σε μια επόμενη. Πράγματι έτσι έγινε, λέει ο πατέρας του Τζιτζάρ Σινγκχ κλαίγοντας.

Αυτή η νοσταλγία για την πατρίδα τού κόστισε τη ζωή. Το παράξενο, όμως, είναι ότι η σύζυγός του, επίσης αεροσυνοδός των Μαλαισιανών Αερογραμμών, επρόκειτο να εργαστεί στην πτήση ΜΗ370 που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου, αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξε τη θέση της με κάποια συνάδελφό της.

Τύχη βουνό είχε το ζευγάρι των Βρετανών ταξιδιωτών Μπάρι και Ιζι Σιμ, οι οποίοι μαζί με το λίγων μηνών μωρό τους επρόκειτο να ταξιδέψουν με την πτήση ΜΗ17 στην Κουάλα Λουμπούρ. Μία τυχαία καθυστέρηση, ίσως η κίνηση στους δρόμους, τους έκανε να φτάσουν στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ αργότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε και η υπάλληλος στο γραφείο των Μαλαισιανών Αερογραμμών τους πληροφόρησε ότι δεν θα μπορούσαν να επιβιβαστούν στην πτήση ΜΗ17 επειδή ήταν πλήρης.

Είχαν φύλακα άγγελο

Το ζευγάρι αποφάσισε να πετάξει με την επόμενη πτήση. Σήμερα, μετά την τραγική είδηση της τύχης του αεροσκάφους, οι δύο Βρετανοί πιστεύουν ότι είχαν φύλακα άγγελο και ότι τους δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία.

Δύο από τους 28 Αυστραλούς επιβάτες της πτήσης ΜΗ17 που σκοτώθηκαν την Πέμπτη είχαν χάσει μέλη της οικογένειάς τους όταν εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370. Η Κάιλιν Μαν, από το Κουΐνσλαντ, έχασε τον αδελφό της Ροντ και τη νύφη της Μαίρη Μπάροους όταν το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πετώντας προς το Πεκίνο. Την Παρασκευή πληροφορήθηκε ότι στην πτήση ΜΗ17 επέβαιναν η προγονή της Μαρέ Ριζκ και ο σύζυγός της Αλμπερτ.

Παππούς με τρία εγγόνια

Ανάμεσα στους επιβάτες της μοιραίας πτήσης ήταν και μία καλόγρια, η αδελφή Φιλομένα Τιερνάν, 77 ετών, αλλά και ένας παππούς, ο Νικ Νόρις, από το Περθ της δυτικής Αυστραλίας, που συνόδευε στην πτήση τα τρία εγγόνια του, τον δωδεκάχρονο Μο, την Εβι, δέκα ετών, και τον οκτάχρονο Οτις.

Οι γονείς τον παιδιών θέλησαν να παραμείνουν μερικές ημέρες ακόμα στο Αμστερνταμ και ο παππούς συνόδευε τα παιδιά στην Αυστραλία προτού ανοίξουν τα σχολεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή