Η παρακεταμόλη και οι πόνοι στη μέση

Η παρακεταμόλη και οι πόνοι στη μέση

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναποτελεσματική είναι η χρήση παρακεταμόλης για την ανακούφιση του έντονου πόνου στη μέση, αναφέρει έρευνα η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η μεγαλύτερη μελέτη που έχει εκπονηθεί ώς σήμερα. Οι ερευνητές, μάλιστα, λένε ότι όσον αφορά την αναλγητική της δράση σε αυτού του είδους τον πόνο, η παρακεταμόλη δεν τα καταφέρνει καλύτερα από ένα ψευδοφάρμακο (placebo).

Οι ερευνητές εξέτασαν 1.650 ανθρώπους σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Αυστραλία, οι οποίοι πονούσαν στη μέση τους τουλάχιστον επί έξι εβδομάδες ή και μεγαλύτερο διάστημα. Στο ένα τρίτο από αυτούς χορηγήθηκε παρακεταμόλη σε τακτά διαστήματα, στο ένα τρίτο χορηγήθηκε ψευδοφάρμακο και στους υπόλοιπους παρακεταμόλη όποτε ένιωθαν την ανάγκη ανακούφισης από τον πόνο.

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι μηχανισμοί του πόνου της μέσης είναι διαφορετικοί από αυτούς της κεφαλαλγίας, του πονόδοντου και των μετεγχειρητικών πόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή