Θεματικό πάρκο η Τσινετσιτά

Θεματικό πάρκο η Τσινετσιτά

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο θεματικό πάρκο άνοιξε, στις 24 Ιουλίου, τις πύλες του κοντά στη Ρώμη. Πρόκειται για έναν πελώριο χώρο αφιερωμένο εξολοκλήρου στον ιταλικό κινηματογράφο και τις ημέρες της δόξας που γνώρισε στο παρελθόν, όταν μεσουρανούσε η Τσινετσιτά.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της Cinecitta Parks Εμάνουελ Γκαούτ, «η ιδέα είναι ο κόσμος που θα επισκεφθεί το πάρκο να μην αντικρίζει απλώς κάποιους χώρους, αλλά να ζει την εμπειρία, το χάος που δημιουργείται όποτε γυρίζεται κάποια ταινία. Ολα εδώ είναι μία ψευδαίσθηση. Ο επισκέπτης είναι ταυτόχρονα και πρωταγωνιστής, είναι αστέρι και θα συμμετέχει στη δημιουργία μίας υποτιθέμενης νέας ταινίας». Στον χώρο όπου, παραδείγματος χάρη, γυρίζονται σκηνές από τη ζωή στα υποβρύχια, ο κόσμος θα φοράει το απαραίτητο κράνος και θα διασχίζει έναν χώρο γεμάτο ανθρώπους που θα φωνάζουν εντολές και θα κάνουν διάφορα πράγματα, θα γυρνούν κάποιες στρόφιγγες προσπαθώντας να αποφύγουν την καταστροφή.

Οι εραστές των «σπαγκέτι γουέστερν» του Σέρτζιο Λεόνε σίγουρα θα απολαύσουν τη σκηνή των γουέστερν, όπου θα ακούγεται και μουσική του Ενιο Μορικόνε. Επίσης, η σκηνή που απεικονίζει τη Νέα Υόρκη την εποχή της ποτοαπαγόρευσης είναι εμπνευσμένη από τις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» του Μάρτιν Σκορτσέζε.

Και «τρενάκια»

Φυσικά, κάθε πάρκο που σέβεται τον εαυτό του πρέπει, εκτός από τις σκηνές και τις άλλες δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, να διαθέτει και αρκετά «τρενάκια». Και φυσικά στο Πάρκο της Τσινετσιτά τα τρενάκια αυτά συνδυάζονται με την απόλαυση που προσφέρει ο ίδιος ο κόσμος της έβδομης τέχνης. Eτσι, το τρενάκι του κόσμου του μέλλοντος είναι συνδεδεμένο με διαστημόπλοιο, ενώ ένα άλλο που διέρχεται μέσα από τον υδάτινο κόσμο καταλήγει σε ένα σκηνικό που θυμίζει αρχαία Ρώμη.

Ομολογουμένως, η Ιταλία δεν είναι γνωστή για την αρτιότητα των θεματικών πάρκων που διαθέτει. Οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τη Ρώμη για να θαυμάσουν τα αρχαία. Ομως οι δημιουργοί του θεματικού πάρκου ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να προσελκύσουν τους επισκέπτες της Αιώνιας Πόλης και θα τους πείσουν να παραμείνουν εκεί περισσότερες ημέρες.

Το πάρκο της Τσινετσιτά ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα του είδους. Το φαγητό είναι καλύτερο απ’ ό,τι συνήθως. Οι επισκέπτες μπορούν να γευματίσουν καθιστοί και να φάνε σε μία πιτσαρία με ξυλόφουρνο στο Τσάρλεστον Κλαμπ, που θυμίζει τον «Υπέροχο Γκάτσμπι», να επιλέξουν ανάμεσα στα υγιεινά και πεντανόστιμα πιάτα ενός μπουφέ στο Οld American Bistro ή να απολαύσουν μπάρμπεκιου στο σαλούν.

Το πάρκο της Τσινετσιτά είναι ένα μαγευτικό μέρος όπου οι δημιουργοί δεν σου επιβάλλουν τι πρέπει να ονειρευτείς. Οπως λέει μία από τους επισκέπτες που είδαν το πάρκο για πρώτη φορά, «όπως και ο κινηματογράφος, είναι ένα μέρος που σε ταξιδεύει σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από την πραγματικότητα. Μπορεί να σε μεταφέρει στο παρελθόν ή στο μέλλον».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή