ΚΟΣΜΟΣ

Παγώνουν οι έρευνες για το Μπόινγκ λόγω σφοδρών συγκρούσεων

Παγώνουν οι έρευνες για το Μπόινγκ λόγω σφοδρών συγκρούσεων

«Οι ολλανδοί και αυστραλοί ερευνητές εγκατέλειψαν και σήμερα τα σχέδιά τους να μεταβούν στον τόπο της συντριβής του μαλαισιανού Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων που σημειώνονται στην περιοχή», αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του.

«Σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις κατά μήκος της διαδρομής που οδηγεί στον τόπο της καταστροφής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αυτή ήταν η τρίτη συναπτή ημέρα που οι εμπειρογνώμονες ανέβαλαν την μετάβασή τους στην περιοχή, η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, εξαιτίας των συγκρούσεων.

Ο ολλανδός πρωθυπουργός έκανε έκκληση στον πρόεδρο της Ουκρανίας να ζητήσει την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή ώστε να καταστεί εφικτή η μετάβαση των ερευνητών, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δεσμεύτηκε στον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη του στόχου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Περισσότερες από 200 σοροί θυμάτων έχουν περισυλλεγεί και μεταφερθεί στην Ολλανδία για αναγνώριση.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο σημείο όπου κατερρίφθη το Boeing 777 της Malaysia Airlines στις 17 Ιουλίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες.