Ερευνα για τα κενά ασφαλείας που οδήγησαν στην κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους

Ερευνα για τα κενά ασφαλείας που οδήγησαν στην κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ) ανακοίνωσε την Τρίτη τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας που θα ασχοληθεί με τα κενά ασφαλείας που οδήγησαν στην κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ρέιμοντ Μπέντζαμιν, γενικός γραμματέας του ΔΟΠΑ, δήλωσε ότι η τραγωδία αυτή έχει προκαλέσει «έντονες ανησυχίες οι οποίες αφορούν στις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούν δρομολόγια προς, από και πάνω από εμπόλεμες ζώνες».

Ο Μπέντζαμιν έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την έδρα του ΔΟΠΑ στο Μόντρεαλ, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με άλλες σχετικές υπηρεσίες, στην οποία συμμετείχε και η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ).

«Οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο νιώθουν οργή. Τα πολιτικά αεροσκάφη αποτελούν όργανα της ειρήνης», δήλωσε ο Τόνι Τάιλερ, επικεφαλής της IATA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή