Ταϊβάν: 22 νεκροί και τουλάχιστον 270 τραυματίες από έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου

Ταϊβάν: 22 νεκροί και τουλάχιστον 270 τραυματίες από έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 270 τραυματίστηκαν από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αγωγό φυσικού αερίου στην πόλη Καοχσιούνγκ, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, μετέδωσε σήμερα το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές της Εθνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέσσερις πυροσβέστες, οι οποίοι μάχονταν με τις τεράστιες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αρκετά σημεία της πόλης, έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τεράστιες πυρκαγιές και πολλά αυτοκίνητα είτε να ανατραπούν είτε να καταστραφούν ενώ καπνός με «μυρωδιά αερίου» αναδυόταν από αγωγούς αποχέτευσης στις άκρες των δρόμων πριν από την έκρηξη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Formosa TV.

Μέλη των σωστικών συνεργείων δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν και να τραβήξουν τραυματίες από ένα βαθύ κρατήρα που δημιουργήθηκε στο έδαφος.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι κάτοικοι περιέγραψαν την εμπειρία σαν ολόκληρη η περιοχή να είχε πληγεί από έναν πολύ ισχυρό σεισμό.

Η κυβέρνηση Καοχσιούνγκ δημιούργησε ένα κέντρο έκτακτης ανάγκης, ενώ πρόκειται να σταλούν στρατιώτες στις πληγείσες περιοχές ώστε να αναλάβουν το συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζιανγκ Γι-Χουά, δήλωσε ότι εκατοντάδες στρατιώτες κλήθηκαν να στηρίξουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή