Εκρηξη ισοπέδωσε το αστυνομικό κτίριο στη Βεγγάζη

Εκρηξη ισοπέδωσε το αστυνομικό κτίριο στη Βεγγάζη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BEΓΓΑΖΗ. Ισχυρή έκρηξη έπληξε και σχεδόν ισοπέδωσε το κεντρικό κτίριο της αστυνομίας στην ταραγμένη πόλη της Λιβύης Βεγγάζη, λίγες μέρες αφότου εξτρεμιστές κατέλαβαν στρατόπεδα στην περιοχή και ισχυρίστηκαν ότι κατέχουν τον έλεγχο της πόλης. Το στρατηγείο της αστυνομίας παρέμενε άδειο για αρκετές μέρες αφότου οι ισλαμιστές το σφυροκόπησαν επί μακρόν. Η χθεσινή έκρηξη φαίνεται ότι σημειώθηκε από εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί μέσα στο κτίριο. Ξένοι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με αξιωματούχους του σώματος στη Βεγγάζη. Μία συμμαχία εξτρεμιστών κατέλαβαν την περασμένη εβδομάδα μία σειρά στρατιωτικών βάσεων στην πόλη, προκαλώντας την έξοδο στρατού και αστυνομίας. Οι εχθροπραξίες στη Βεγγάζη συνέπεσαν με τις συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων οργανώσεων για τον έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης.

Σε μία άλλη εξέλιξη, 47 Γάλλοι και Βρετανοί υπήκοοι έφτασαν χθες στο λιμάνι Τουλόν μετά την απομάκρυνσή τους από τη Λιβύη. Η ομάδα, που επέβαινε στη γαλλική φρεγάτα, αποτελείτο από 40 Γάλλους, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου πρέσβη και εφτά Βρετανών, τους οποίους υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του γαλλικού ΥΠΕΞ. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονταν 14 έφηβοι και παιδιά. Οι 47 ξένοι υπήκοοι απομακρύνθηκαν το βράδυ της Τρίτης από την Τρίπολη λόγω των παρατεταμένων συγκρούσεων, ενώ η Γαλλία είχε ήδη πει από τη Δευτέρα στους Γάλλους πολίτες να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα και να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία για να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός τους. Ορισμένοι εξ αυτών πάντως, που έχουν και λιβυκή υπηκοότητα, προτίμησαν να παραμείνουν στη χώρα.

Ο τομέας της υγείας

Χθες η Λιβύη προειδοποίησε ότι κινδυνεύει με ολική κατάρρευση το σύστημα υγείας της αν φύγουν από τη χώρα οι Φιλιππινέζοι και Ινδοί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, από τους οποίους εξαρτάται η λειτουργία των νοσοκομείων της. Οι Φιλιππινέζοι νοσηλευτές ανέρχονται σε 3.000 και αποτελούν το 60% του προσωπικού, ενώ οι Ινδοί το 20%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή