Αγόρευση-καταπέλτης κατά Πιστόριους

Αγόρευση-καταπέλτης κατά Πιστόριους

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κενή αλήθειας» είναι η κατάθεση του Οσκαρ Πιστόριους ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Τζερί Νελ, τον λεγόμενο και «πίτμπουλ», που υπήρξε καταπέλτης κατά του κατηγορουμένου ζητώντας την καταδίκη του.

Κατά τη χθεσινή του αγόρευση, ο Νελ ζήτησε από την έδρα να μη λάβει υπόψη την  κατάθεση  Πιστόριους, τονίζοντας ότι ο παραολυμπιονίκης έχει πιαστεί σε μία χιονοστιβάδα ψευδών στοιχείων προσπαθώντας να κατασκευάσει άλλοθι.

Ο Οσκαρ Πιστόριους κατηγορείται για τη δολοφονία της φιλενάδας του Ρέεβα Στίνκαμπ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, το 2013, και ο ίδιος υποστηρίζει ότι την πέρασε για κλέφτη και τη σκότωσε χωρίς να το θέλει.

Ο Νελ κατά την αγόρευσή του επισήμανε τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο πρώην πρωταθλητής. Διαβάζοντας κομμάτια από την κατάθεση του Πιστόριους, ο εισαγγελέας κατέρριψε ένα προς ένα τα επιχειρήματα του, ζητώντας ταυτόχρονα την καταδίκη του. Ακόμη και αν το δικαστήριο δεχτεί ότι σκότωσε γιατί νόμιζε ότι είχε εισβάλει στο σπίτι κάποιος διαρρήκτης, πάλι δεν μπορεί να διαφύγει την καταδίκη για δολοφονία αφού, πυροβολώντας, είχε στόχο, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Επίσης αξιολογώντας τις καταθέσεις των περισσότερων  από 40 μαρτύρων  που κατέθεσαν  στο δικαστήριο, ο Νελ  τόνισε ότι ο Πιστόριους  σε πολλές  περιπτώσεις κατέθεσε  ψεύδη προσπαθώντας να  παραπλανήσει  τις  δικαστικές αρχές,  ότι  υπήρξε  «δόλιος μάρτυρας».

Ο Πιστόριους εμφανίστηκε χθες ενώπιον του δικαστηρίου της Πρετόρια φορώντας σκούρο κοστούμι και γυαλιά και, όταν κατηγορήθηκε από τον εισαγγελέα για την κατασκευή άλλοθι, φάνηκε να σφίγγει τα σαγόνια του.

Χθες στη δικαστική αίθουσα βρισκόταν ο πατέρας του θύματος, Μπάρι Στίνκαμπ, και ο πατέρας του αθλητή, Χένκε Πιστόριους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περίπτωση που κριθεί ένοχος για τον φόνο εκ προμελέτης της Στίνκαμπ, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών, αλλά δεν αποκλείεται να του αναγνωριστούν κάποια ελαφρυντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή