Κομισιόν: «Εξαιρετικά μικρός» ο κίνδυνος να φθάσει ο Έμπολα στην Ευρώπη

Κομισιόν: «Εξαιρετικά μικρός» ο κίνδυνος να φθάσει ο Έμπολα στην Ευρώπη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία Τόνιο Μποργκ δήλωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα να επεκταθεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι «εξαιρετικά μικρός».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι ο κίνδυνος η επιδημία του Έμπολα να φθάσει στο ευρωπαϊκό έδαφος είναι εξαιρετικά μικρός. Τόσο διότι μικρός αριθμός των ατόμων που φθάνουν στην Ευρώπη είναι πιθανόν να έχει μολυνθεί, όσο και εξαιτίας του τρόπου μετάδοσης του ιού, μόνο μέσω απευθείας επαφής με τα σωματικά υγρά ασθενούς», αναφέρει ο ευρωπαίος επίτροπος σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα λόγω της επιδημίας στη δυτική Αφρική.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί εδώ και μήνες την κατάσταση στη Δυτική Αφρική και στην πολύ μικρής πιθανότητας περίπτωση που ο ιός Εμπολα θα φθάσει στην Ευρώπη, είμαστε προετοιμασμένοι να τον αντιμετωπίσουμε», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή