Βρήκαν την τέφρα ύστερα από 36 χρόνια

Βρήκαν την τέφρα ύστερα από 36 χρόνια

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τέφρα εννέα θυμάτων της ομαδικής δολοφονίας των πιστών της αίρεσης του αιδεσιμότατου Τζόουνς στη Γουιάνα της Νότιας Αμερικής το 1978 εντόπισαν οι Αρχές αυτή την εβδομάδα σε γραφείο τελετών της αμερικανικής πολιτείας του Ντέλαγουερ. Το μακάβριο εύρημα ίσως οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης, που αποτελεί ένα από τα ειδεχθέστερα μαζικά εγκλήματα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το 1978, ο αιδεσιμότατος Τζόουνς, υπό την πίεση έρευνας της γερουσίας των ΗΠΑ, διέταξε τη θανάτωση του συνόλου των πιστών του που είχαν καταφύγει στη ζούγκλα της Γουιάνας. Περισσότεροι από 900 οπαδοί της αίρεσης βρήκαν τον θάνατο. Παρότι οι περισσότεροι έδωσαν τέλος στη ζωή τους οικειοθελώς, οι ελάχιστοι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για διά της βίας θανάτωση παιδιών, που υποχρεώθηκαν να πιουν το δηλητηριασμένο αναψυκτικό του Τζόουνς. Ο Τζίμι Τζόουνς, ιδρυτής της αίρεσης του Ναού του Λαού, αυτοκτόνησε μαζί με τους οπαδούς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή