Kύμα μεταναστών προς την Ισπανία

Kύμα μεταναστών προς την Ισπανία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Περίπου 700 μετανάστες προσπάθησαν χθες να εισέλθουν στην Ισπανία αναρριχώμενοι στους φράκτες της Θέουτα, ενώ αντίστοιχος αριθμός επιχείρησε να διασχίσει τα Στενά του Γιβραλτάρ. Εκπρόσωπος μη κυβερνητικής οργάνωσης δήλωσε ότι οι Αρχές του Μαρόκου επέτρεψαν το κύμα διαφυγής, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύσθηκε από επίσημα κυβερνητικά ανακοινωθέντα. Η συντριπτική πλειονότητα όσων επιχείρησαν με αυτοσχέδιες σκάλες να εισέλθουν στον ισπανικό θύλακο της Θέουτα απέτυχαν, ενώ κάποιοι έμειναν σκαρφαλωμένοι στον φράκτη επί πολλές ώρες. Περίπου 30 πέρασαν, εκ των οποίων τρεις τραυματισμένοι. Παράλληλα, η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε χθες 681 μετανάστες που περνούσαν με μικρές βάρκες από την Ταγγέρη του Μαρόκου προς την Ταρίφα της Ισπανίας. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν 88 γυναίκες και 20 ανήλικοι. Αλλοι 299 είχαν διασωθεί τη Δευτέρα. Λόγω του μεγάλου αριθμού τους, μεταφέρθηκαν σε γήπεδο της περιοχής.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελ Παΐς», η εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Caminando Fronteras, Ελενα Μαλένο, είπε ότι η οργάνωσή της δέχθηκε σειρά τηλεφωνημάτων από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, στην οποία μετανάστες τής ανακοίνωναν ότι θα ξεκινήσουν το ταξίδι, ενώ όλη τη νύχτα δέχθηκε 20 τέτοια τηλεφωνήματα.

«Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στις ακτές από τη μαροκινή χωροφυλακή», ισχυρίστηκε η Μαλένο. Σύμφωνα με την ίδια, όταν έγινε αντιληπτή η προσωρινή αυτή στάση των Αρχών του Μαρόκου, η είδηση μεταδόθηκε με αστραπιαία ταχύτητα μεταξύ αυτών που περίμεναν για να διασχίσουν τα σύνορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή