Πάνω από 2.000 θάνατοι στην Ανατολική Ουκρανία

Πάνω από 2.000 θάνατοι στην Ανατολική Ουκρανία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KIEBO. Διπλασιάστηκε εντός 15 ημερών ο αριθμός των νεκρών στην Ανατολική Ουκρανία, ξεπερνώντας τους 2.000, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Καθώς η ανθρωπιστική κρίση οξύνεται, η Ουκρανία συνέχιζε χθες να απαγορεύει την είσοδο ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι παρέδωσε γενικό κατάλογο του υλικού το οποίο μεταφέρουν τα φορτηγά που έχουν ακινητοποιηθεί στα σύνορα. Στο υλικό περιλαμβάνονται τρόφιμα, νερό και γεννήτριες ρεύματος. Ομως ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι χρειάζεται λεπτομερή κατάλογο του υλικού, προκειμένου να το παραλάβει όταν αυτό εισέλθει στην Ουκρανία και ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμή ζητήματα προς διευκρίνιση, όπως οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στα σύνορα και οι άδειες εκτελωνισμού.

Εν τω μεταξύ στη Γενεύη, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με «πολύ συντηρητικές» εκτιμήσεις, ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε 2.086, από 1.129 στις 26 Ιουλίου. Τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επιθέσεις του ουκρανικού στρατού εναντίον των αυτονομιστών ενισχύονται, τουλάχιστον 60 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ιαπωνία, που έχει τηρήσει μετριοπαθέστερη στάση έναντι της Ρωσίας απ’ ό,τι οι υπόλοιποι σύμμαχοι των ΗΠΑ, εξέδωσε χθες οργισμένη ανακοίνωση με παραλήπτρια τη Μόσχα λόγω των ρωσικών στρατιωτικών ασκήσεων στα νησιά Κουρίλες, που διεκδικεί η Ιαπωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή