Νεκρός Ιταλός ανταποκριτής στη Γάζα

Νεκρός Ιταλός ανταποκριτής στη Γάζα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Ιταλός δημοσιογράφος του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press έχασε χθες τη ζωή του στα βόρεια της Γάζας, μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, καθώς ειδικοί στα εκρηκτικά επιχειρούσαν να απενεργοποιήσουν έναν ισραηλινό πύραυλο. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μπέιτ Λαχίγια. Επιπλέον έξι άτομα, που βρίσκονταν στο σημείο, τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press επιβεβαίωσε πως ένας εκ των δημοσιογράφων του σκοτώθηκε στη Γάζα, αναφέροντας ότι επρόκειτο για τον Σιμόνε Καμίλι, 35 ετών, ο οποίος εργαζόταν για το πρακτορείο από το 2005. Είχε τοποθετηθεί από το πρακτορείο στην Ιερουσαλήμ το 2006 και κάλυπτε συχνά τα γεγονότα στη Γάζα. Οπως ανέφερε ο επικεφαλής του A.P. στη Γάζα, Najib Jobain, ο Καμίλι αγαπούσε ιδιαίτερα το ρεπορτάζ σε αυτή την περιοχή και είχε απορρίψει πρόσφατη πρόταση για μία αποστολή στο Ιράκ, ώστε να παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο διερμηνέας του Καμίλι, Αμπού Αφας, 36 ετών από την Παλαιστίνη. Πατέρας δύο παιδιών, ο Αφας συχνά συνεργαζόταν με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως μεταφραστής. Οπως πρόσθεσε το A.P., ο φωτογράφος του, Χατέμ Μούσα, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο μαζί με τον Καμίλι, τραυματίστηκε σοβαρά λόγω της έκρηξης.

Στη Ρώμη, η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο του Ιταλού καμεραμάν. «Ο θάνατος του Σιμόνε Καμίλι είναι μια τραγωδία για την οικογένειά του και για τη χώρα μας», είπε η ίδια. «Για ακόμη μία φορά ένας ρεπόρτερ πληρώνει το τίμημα ενός πολέμου που έχει διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Καμίλι είναι ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή του από την έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στις οκτώ Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τουλάχιστον δύο χιλιάδες άτομα έχουν σκοτωθεί, κυρίως Παλαιστίνιοι. Οι δύο απεσταλμένοι του Associated Press βρίσκονταν στο σημείο για να καλύψουν την προσπάθεια των ειδικών να απενεργοποιήσουν τον πύραυλο, ο οποίος δεν είχε εκραγεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή