Μακροσκελής απολογία Μουμπάρακ

Μακροσκελής απολογία Μουμπάρακ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεμάτη πάθος απολογία πραγματοποίησε χθες ο φυλακισμένος έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ενόψει της ετυμηγορίας των δικαστών του, που αναμένεται στις 28 Σεπτεμβρίου.

Στη δίκη αυτή, ο Μουμπάρακ και επτά στενοί του σύμβουλοι κατηγορούνται για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του τον Φεβρουάριο του 2011. Ο 86χρονος πρώην πρόεδρος παρέστη στην αίθουσα σε αναπηρικό αμαξίδιο και φορώντας την ειδική μπλε στολή που φορούν οι οικονομικοί κατάδικοι. Ο Μουμπάρακ έχει ήδη καταδικασθεί για υποθέσεις διαφθοράς.

Στη μακροσκελή απολογία του, ο Μουμπάρακ προειδοποίησε ότι αυτός ίσως να είναι ο τελευταίος του δημόσιος λόγος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η συνείδησή του είναι καθαρή, καθώς πέρασε τη ζωή του στην υπηρεσία της Αιγύπτου. Η απολογία του πρώην προέδρου επικεντρώθηκε έτσι στα επιτεύγματα της 30χρονης δικτατορίας του, αλλά και στη συνωμοσία που ο Μουμπάρακ πιστεύει ότι βρίσκεται πίσω από την ανατροπή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή