Ιταλία: Δεκαοκτώ νεκροί μετανάστες στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Ιταλία: Δεκαοκτώ νεκροί μετανάστες στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαοκτώ νεκροί μετανάστες μέσα σε πλοιάριο εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σήμερα το πρωί από το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, νότια του νησιού Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι 18 μετανάστες, άνδρες στο σύνολό τους, βρέθηκαν νεκροί μέσα σε πλοιάριο το οποίο είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Κάτω Ιταλία. Στο συγκεκριμένο πλοιάριο επέβαιναν 73 ακόμη άνθρωποι οι οποίοι και μεταφέρθηκαν σώοι στην νότια Ιταλία.

Το πολεμικό πλοίο Sirio αφού εντόπισε το πλοιάριο τη χθεσινή νύχτα, το προσέγγισε και βρήκε τους νεκρούς δίπλα στους 73 επιζώντες. Οι επιβάτες, στις μαρτυρίες τους, αναφέρουν ότι ξαφνικά οι μηχανές παρουσίασαν αβαρία.

Οι ιταλικές αρχές κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum, ενώ τα μέσα ενημέρωσης στη Ρώμη κάνουν λόγο για «πρωτοφανή τραγωδία δίχως τέλος».

Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, στα πλαίσιο της επιχείρησης Mare Nostrum έχουν διασωθεί 3.500 μετανάστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή