ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ισραήλ

iran-katerripse-mi-epandromeno-aeroskafos-toy-israil-2040758

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο επίλεκτος στρατός του ιρανικού ισλαμικού καθεστώτος, ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ικανό να μην εντοπίζεται από τα ραντάρ πάνω από την εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ (κεντρικό Ιράν).

"Ένα κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο του σιωνιστικού καθεστώτος κατερρίφθη από ένα πύραυλο (…) Αυτό το αόρατο μη επανδρωμένο αεροπλάνο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρηνική ζώνη της Νατάνζ", αναφέρεται στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης που δημοσιοποιήθηκε από τον επίσημο ιστότοπό τους, τον Sepahnews.com.

"Αυτή η ενέργεια δείχνει για μια ακόμη φορά τον τυχοδιωκτισμό του σιωνιστικού καθεστώτος (…), οι Φρουροί της Επανάστασης και οι άλλες ένοπλες δυνάμεις επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους να απαντήσουν σ' αυτή την ενέργεια", προστίθεται στο κείμενο.

Η εγκατάσταση της Νατάνζ είναι το κύριο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν, όπου βρίσκονται εγκατεστημένες 16.000 συσκευές φυγοκέντρησης. Περίπου 3.000 άλλες βρίσκονται στην εγκατάσταση του Φορντό, η οποία βρίσκεται κάτω από ένα βουνό και είναι δύσκολο να καταστραφεί.

Το Ισραήλ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα επιτεθεί στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.