Ιταλία: Nέο ναυάγιο με έξι νεκρούς μετανάστες

Ιταλία: Nέο ναυάγιο με έξι νεκρούς μετανάστες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ναυάγιο σημειώθηκε τη χθεσινή νύχτα νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα. Αλιευτικό σκάφος το οποίο μετέφερε περίπου 370 μετανάστες ανετράπη και το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό κατάφερε να διασώσει 364 επιβαίνοντες ενώ, έως τώρα, έχει ανασύρει έξι νεκρούς.

Στην παροχή άμεσης βοήθειας, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum, συμμετείχαν δυο πολεμικά πλοία, πλοιάριο της ιταλικής ακτοφυλακής και ένα εμπορικό πλοίο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι είναι το τρίτο ναυάγιο μεταναστών μέσα σε 72 ώρες.

Το περασμένο Σάββατο, στ' ανοικτά των λιβυκών ακτών φέρεται να έχασαν τη ζωή τους περίπου διακόσιοι άνθρωποι, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή επίσης νότια της Λαμπεντούζα 18 μετανάστες πνίγηκαν και σήμερα, ακόμη έξι «απελπισμένοι της θάλασσας» προστίθενται στην μαύρη λίστα των θυμάτων η οποία μοιάζει να μην έχει τέλος.

Σε άρθρο στην εφημερίδα «Λα Στάμπα» σχετικά με τους θανάτους αυτούς και τις συνεχιζόμενες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολτρίνι τονίζει: «Μπορούν να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις αν υπάρξει πολιτική βούληση ώστε να δοθούν εναλλακτικές στον διάπλου αυτό. Πρέπει να προσφέρουμε, δηλαδή, σε όσους ζητούν άσυλο, μια επιπλέον δυνατότητα αντί να τους αφήνουμε στο έλεος των δουλεμπόρων».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή