ΚΟΣΜΟΣ

Der Spiegel: 4.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα από το Βερολίνο στους Κούρδους του Ιράκ

der-spiegel-4-000-alexisfaira-gileka-apo-to-verolino-stoys-koyrdoys-toy-irak-2040868

H γερμανική κυβέρνηση θα παραδώσει 4.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα, ισάριθμα κράνη, καθώς επίσης και 200 ασυρμάτους και 680 διόπτρες νυχτερινής κατόπτευσης στους Κούρδους του Ιράκ, αποκάλυψε σήμερα το περιοδικό Der Spiegel στον ιστότοπό του.

Τα πρώτα αεροσκάφη που θα παραδώσουν τον εξοπλισμό αυτό μπορεί να απογειωθούν αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται έναν κατάλογο που καταρτίζει ο γερμανικός στρατός.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να παραδοθούν επίσης 20 ανιχνευτές μετάλλων και 30 ανιχνευτές ναρκών από τα πλεονάζοντα αποθέματα εξοπλισμού του γερμανικού στρατού καθώς και του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Το Βερολίνο ανταποκρίνεται με αυτόν τον τρόπο στο αίτημα για παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχουν υποβάλει οι Κούρδοι εδώ και δύο εβδομάδες σύμφωνα με έναν πράκτορα της BND, της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, ανέφερε ακόμη το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Der Spiegel.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη να προχωρήσει στην παράδοση εξοπλισμού στους Κούρδους του Ιράκ, που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.