Υποστήριξη στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού εκφράζουν οι ΗΠΑ

Υποστήριξη στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού εκφράζουν οι ΗΠΑ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένει προσηλωμένη στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν σε δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λευκωσία Τζων Κένινγκ, μιλώντας το απόγευμα στην τελετή λήξης του Συνεδρίου των Αποδήμων στη Λευκωσία.

Ο κ. Κένινγκ είπε ότι γίνονται ενέργειες ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα Φίλιπ Κρίστοφερ αναφέρθηκε στις επαφές που πραγματοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο τη συνεχή προβολή του Κυπριακού στους κύκλους της αμερικανικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «για πρώτη φορά τα συμφέροντα της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών συμπίπτουν».

Κατά τη σημερινή ημέρα του συνεδρίου τους, οι απόδημοι ενημερώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και το διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή