ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τουλάχιστον 37 νεκροί σε επιθέσεις βομβιστών – καμικάζι

Ιράκ: Τουλάχιστον 37 νεκροί σε επιθέσεις βομβιστών – καμικάζι

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής-καμικάζι έριξε το Χάμβι που οδηγούσε και ήταν παγιδευμένο με μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε μια οικοδομή που χρησιμοποιούσαν ως βάση άνδρες του στρατού και της αστυνομίας, σύμφωνα με δύο αστυνομικούς και έναν υγειονομικό αξιωματούχο.

Οι πηγές αυτές είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι σκοτώθηκαν 22 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και 15 πολίτες. Η 9ώροφη πολυκατοικία υπό κατασκευή που χρησιμοποιούσαν ως βάση τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας βρίσκεται στο κέντρο της Ράμαντι, στην επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ.

Η Ράμαντι και η Φαλούτζα σπαράσσονται από μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και άλλων ένοπλων ομάδων από τον Ιανουάριο.

Νωρίτερα, πηγές της αστυνομίας και ένας γιατρός είχαν δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σημειώθηκαν δύο επιθέσεις εναντίον θέσεων των υπηρεσιών ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 17.