Συντονιστής στην Ε.Ε. για τη μετανάστευση

Συντονιστής στην Ε.Ε. για τη μετανάστευση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Η Γαλλία επιδιώκει τη δημιουργία μιας θέσης συντονιστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος θα διασφαλίζει ότι τα κράτη-μέλη τηρούν τις υποχρεώσεις τους σε θέματα ασύλου και ελέγχου των συνόρων. Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δημοσίευμα του ιστοτόπου EUobserver, που επικαλείται δηλώσεις Γάλλου αξιωματούχου ο οποίος σημειώνει ότι το πόστο αυτό είναι απαραίτητο, καθώς τα καθήκοντα του επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, θέση που αυτή τη στιγμή ανήκει στη Σεσίλια Μάλμστρομ, καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα αρμοδιοτήτων. Η πρόταση αυτή ακολουθεί παλαιότερη ανακοίνωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ότι θα δημιουργήσει μια νέα θέση στην Επιτροπή με «ειδική ευθύνη για τη μετανάστευση». Η θέση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου γαλλικού σχεδίου για τη μετανάστευση στην Ε.Ε. που ανακοινώθηκε εν συντομία από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Καζνέβ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να ανακτήσουν τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., να στοχεύσουν στην καλύτερη εφαρμογή των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και να εντείνουν τις προσπάθειες για τη διάλυση των δικτύων εμπορίας ανθρώπων. Η γαλλική στρατηγική περιλαμβάνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ενίσχυση των συνόρων της Ενωσης, τη δημιουργία καλύτερης διοικητικής μεταχείρισης των αιτουμένων άσυλο, τη διασπορά αυτών που ζητούν χορήγηση ασύλου σε περισσότερα κράτη-μέλη και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής πολιτικής παλιννόστησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή