Η Τριρβελέρ «ξεδόντιασε» τον Ολάντ

Η Τριρβελέρ «ξεδόντιασε» τον Ολάντ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρό πολιτικό πλήγμα δέχθηκε αυτή την εβδομάδα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά τη δημοσίευση αποκαλυπτικού βιβλίου της πρώην συντρόφου του Βαλερί Τριρβελέρ, στο οποίο ο πρόεδρος εμφανίζεται κυνικός και ελιτιστής. Σε χαρακτηριστικό εδάφιο του αποκαλυπτικού έργου, ο Ολάντ αποκαλεί τους φτωχούς «ξεδοντιάρηδες», εμφανίζοντας σπάνιο κυνισμό και περιφρόνηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Ολάντ είπε μόλις πληροφορήθηκε την κυκλοφορία του πονήματος: «Καταστράφηκα!», ενώ την εκτίμησή του αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δίνουν στον Γάλλο πρόεδρο ποσοστό αποδοχής μόλις 13%.

Μετά τον διορισμό του συντηρητικού Μανουέλ Βαλς στην πρωθυπουργία, οι σφυγμομετρήσεις έδειχναν ότι η πρωτοβουλία αυτή του προέδρου δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς η δημοτικότητα του Ολάντ –αλλά και του Βαλς– βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση. Η τελευταία αντίστοιχη προσπάθεια του Ολάντ, με τον ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την τοποθέτηση του νεαρού τραπεζίτη Εμανουέλ Μακρόν στο υπουργείο Οικονομικών, μοιάζει και αυτή να στέφεται με αποτυχία.

Τα Μέσα Ενημέρωσης

Η αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος διατηρεί κρυφό δεσμό με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ στις αρχές του χρόνου και η διαχείριση του δημόσιου χωρισμού του από την κ. Τριρβελέρ είχαν συντελέσει σε στροφή του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ από το προτεινόμενο Σύμφωνο Ευθύνης με τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους προς την κατεύθυνση της ταραχώδους προεδρικής ερωτικής ζωής. Τον τελευταίο μήνα, ο πρόεδρος Ολάντ, που αρέσκεται να παρουσιάζει τον εαυτό του ως «πολιτικό ζώο», απέρριψε κατηγορηματικά προτάσεις συνεργατών του για επισημοποίηση της σχέσης του με την ευειδή 42χρονη ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ, προφασιζόμενος ότι η ιδιωτική του ζωή δεν αφορά τους Γάλλους.

«Το κύρος της προεδρίας πρέπει πάση θυσία να προστατευθεί», έλεγε ο Ολάντ στην εφημερίδα Le Monde πριν από μόλις δύο εβδομάδες, όταν αγνοούσε ακόμη τα εκδοτικά σχέδια της εκδικητικής πρώην συμβίας του.

Οι αποκαλύψεις καταφέρνουν έτσι ισχυρό πολιτικό πλήγμα στον Ολάντ και τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να εμφανίσει τον εαυτό του στους ψηφοφόρους ως «απλό, καθημερινό άνθρωπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή