Δεύτερο βασιλικό μωρό αναμένεται στη Βρετανία

Δεύτερο βασιλικό μωρό αναμένεται στη Βρετανία

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι δούκες του Κέμπριτζ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον, αφού την ερχόμενη χρονιά πρόκειται να έρθει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους, όπως επιβεβαίωσε και ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Eνθουσιασμένη φαίνεται να είναι και η προγιαγιά βασίλισσα Ελισάβετ, όπως, εξάλλου, και τα υπόλοιπα μέλη των δύο οικογενειών.

Τέταρτο στη διαδοχή

Το μωρό, που δεν έχει γίνει γνωστό πότε αναμένεται να έρθει στον κόσμο, πρόκειται να είναι τέταρτο σε σειρά διαδοχής, μετά τον παππού, τον πατέρα του και τον αδελφό του, πρίγκιπα Γεώργιο.

Ατυχώς για ακόμα μία φορά η Κέιτ αντιμετωπίζει προβλήματα αφού παρουσιάζει υπερέμεση της κύησης. Πρόκειται για μια κατάσταση διαρκούς ναυτίας και εμετών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η κυοφορούσα πρέπει να ενυδατώνεται και να λαμβάνει διάφορα θρεπτικά υλικά. Η Κέιτ είχε εμφανίσει το ίδιο και κατά την πρώτη της εγκυμοσύνη στον πρίγκιπα Γεώργιο και μάλιστα είχε νοσηλευτεί επί μερικές ημέρες στο νοσοκομείο. Ωστόσο εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας των δουκών του Κέμπριτζ δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε αναγκαίο αυτή τη φορά, αλλά η Κέιτ δέχεται ιατρική βοήθεια στα ανάκτορα του Κένζιγκτον όπου διαμένει.

Η Κέιτ δεν εμφανίστηκε χθες στο πλευρό του συζύγου της στην Οξφόρδη εξαιτίας της καταστάσεώς της και όπως έγινε γνωστό από τούδε και στο εξής θα αξιολογείται ποιες επίσημες εμφανίσεις και καθήκοντα θα πραγματοποιεί.

Η γέννηση του πρίγκιπα Γεωργίου τον περασμένο Ιούλιο αποτέλεσε μείζον γεγονός για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με δεκάδες δημοσιογράφους να κοιμούνται έξω από το μαιευτήριο αναμένοντας επί εικοσιτετραώρου την αναγγελία της γέννησης του… διαδόχου του διαδόχου. Στις λίγες μέχρι σήμερα εμφανίσεις του, ο μικρός πρίγκιπας έχει φωτογραφηθεί εκατομμύρια φορές, ενώ έχει γίνει εξώφυλλο στο Vanity Fair.

Τυχαία αναγγελία;

Η αναγγελία της νέας εγκυμοσύνης της δούκισσας του Κέμπριτζ, ωστόσο, έγινε την ημέρα που οι περισσότερες βρετανικές εφημερίδες είχαν ολοσέλιδα άρθρα για την ανησυχία της βασίλισσας Ελισάβετ σχετικά με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία που πρόκειται να διεξαχθεί σε δέκα ημέρες. Ηδη κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν το «ναι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας να συγκεντρώνει υψηλότερο ποσοστό από το «όχι». Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η αναγγελία της εγκυμοσύνης και του ερχομού ακόμα ενός γαλαζοαίματου μωρού δεν είναι τυχαία, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ένα δώρο στους πολέμιους της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

Ωστόσο, ο Αλιστερ Ντάρλινγκ, πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της εκστρατείας «Καλύτερα Μαζί» κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, δήλωσε ότι η αναγγελία της εγκυμοσύνης αναμφίβολα δεν είχε πολιτική στόχευση.

Ο Αλεξ Σάλμοντ, επικεφαλής της κίνησης υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, έγραψε στο Twitter: «Συγχαρητήρια και πολλές ευχές στον κόμη και την κόμησσα του Στράτχερν», αναφερόμενος στο ζευγάρι των νέων γονιών με τους σκωτσέζικους τίτλους ευγενείας τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή