ΚΟΣΜΟΣ

Euractiv: Ενδέχεται «πάγωμα» των νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Euractiv: Ενδέχεται «πάγωμα» των νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Για ενδεχόμενο πάγωμα των νέων οικονομικών κυρώσεων, οι οποίες αποφασίστηκαν την Παρασκευή 5η Σεπτεμβρίου εις βάρος της Ρωσίας, εάν η Μόσχα αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία και υπάρξει κατάπαυση πυρός κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Euractiv με τίτλο «Οι νέες ρωσικές κυρώσεις της ΕΕ μπορεί να παγώσουν αν υπάρξει κατάπαυση πυρός».
 
Έχει ήδη συζητηθεί το σενάριο ενδεχόμενης αναβολής εφαρμογής των κυρώσεων έως και μία εβδομάδα προκειμένου να δοθεί χρόνος στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να δείξει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την επίλυση της σύγκρουσης, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Ωστόσο, η ασαφής στάση της Ρωσίας κατέστησε τους Ευρωπαίους πιο ανυπόμονους, σχολιάζει το άρθρο.
  
Τα πλήρη και οριστικά κείμενα των νέων μέτρων αναμένεται να δημοσιευτούν αυτήν την εβδομάδα. Έχοντας επίγνωση του ότι μεγάλο μέρος της ΕΕ εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο με το χειμώνα να πλησιάζει, οι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν μέχρι στιγμής εξασφαλίσει ότι η κρατική Gazprom, η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου στον κόσμο, δεν αποτελεί στόχο των κυρώσεων, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.