Συλλήψεις Ταλιμπάν για απόπειρα φόνου

Συλλήψεις Ταλιμπάν για απόπειρα φόνου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Οι ένοπλοι Ταλιμπάν, που προσπάθησαν πριν από δύο χρόνια να σκοτώσουν την Πακιστανή μαθήτρια Μαλάλα Γιουσαφάι στις ταραγμένες βορειοδυτικές περιοχές της χώρας συνελήφθησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση των πακιστανικών αρχών. Οι εξτρεμιστές πυροβόλησαν την έφηβη ακτιβίστρια στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο σχολικό της, τον Οκτώβριο του 2012. Στόχος τους ήταν να την κάνουν να σιγήσει, καθώς η εκστρατεία της υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών ενόχλησε τους Ταλιμπάν. Η Μαλάλα, όμως, επέζησε και ο αγώνας της έγινε ακόμη πιο γνωστός, υπερβαίνοντας τα σύνορα του Πακιστάν. Η σύλληψη των δέκα ανδρών έγινε στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης του στρατού, της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών. Επρόκειτο για 10μελή ομάδα που είχε λίστα 22 στόχων, εκτός από τη Μαλάλα. Ολα τα μέλη της κατάγονται από την Μαλακάντ, κοντά στην πόλη Μινγκόρα, όπου δέχθηκε την επίθεση η Μαλάλα.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή μαθήτρια, αφότου επέζησε από την επίθεση εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά της στη Βρετανία, όπου και διαμένει μόνιμα. Η γενναιότητά της την κατέστησε προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς και πέρυσι τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάροφ, ενώ ήταν υποψήφια και για το Νομπέλ Ειρήνης. Στην ομιλία της στον ΟΗΕ τον περσινό Ιούλιο αποθεώθηκε από το κοινό, που την καταχειροκρότησε όρθιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή