Παρίσι: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας και Ρωσίας για την ουκρανική κρίση

Παρίσι: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας και Ρωσίας για την ουκρανική κρίση

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας συναντώνται σήμερα στο Παρίσι για να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία, έγινε γνωστό από γαλλικές και γερμανικές διπλωματικές πηγές.

Η συνάντηση πραγματοποιείται αμέσως έπειτα από μια διάσκεψη στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της εξέγερσης του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μια συνάντηση στην οποία πήραν μέρος υπουργοί από 26 χώρες και τρεις διεθνείς οργανισμούς.

Ο Ρώσος Σεργκέι Λαβρόφ, ο Γερμανός Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο Γάλλος Λοράν Φαμπιούς, οι οποίοι ήταν και οι τρεις παρόντες στη διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ, επωφελήθηκαν της ευκαιρίας για να συναντηθούν και να συζητήσουν για την Ουκρανία.

Ο Μάρτιν Σάφερ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, έκανε ιδιαίτερα λόγο γι' αυτή την "τριμερή συνάντηση", η οποία σημειώνεται σ' ένα υπόβαθρό σχεδόν καθημερινών παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός της 5ης Σεπτεμβρίου ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές για να μπει τέλος σε πέντε μήνες συγκρούσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 2.700 ανθρώπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή