Η τελευταία από τις θρυλικές αδελφές Μίτφορντ

Η τελευταία από τις θρυλικές αδελφές Μίτφορντ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε την Τετάρτη από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, η νεότερη από τις θρυλικές αδελφές Μίτφορντ, η Ντέμπορα, χήρα του δούκα του Ντεβονσάιρ. Οι αδελφές Μίτφορντ είχαν σκανδαλίσει και ταυτόχρονα διασκεδάσει τη βρετανική κοινωνία της δεκαετίας του 1940. Η μία αδελφή, η Γιούνιτι, ήταν προσωπική φίλη του Αδόλφου Χίτλερ, η Νταϊάνα είχε παντρευτεί τον επικεφαλής των Βρετανών φασιστών, τον σερ Οσβαλντ Μόσλεϊ, η Τζέσικα, αριστερή ακτιβίστρια κλέφτηκε σε νεαρή ηλικία με τον ξάδελφό της, ενώ η πιο διάσημη απ’ όλες, η Νάνσι, ήταν λογοτέχνης με πολλά μπεστ σέλερ αλλά και ιστορικός. Η Ντέμπορα, όπως και η αδελφή της Πάμελα, ασχολήθηκαν περισσότερο με την οικογενειακή ζωή και τα σπιτικά τους και δεν απασχόλησαν τον βρετανικό Τύπο όσο οι υπόλοιπες αδελφές τους.

Ιδιαίτερα η Ντέμπορα, η οποία ήταν γνωστή με το ψευδώνυμο «η νοικοκυρά δούκισσα», κατάφερε να κάνει το Τσατγουέρθ Χάουζ, την οικογενειακή κατοικία έπαυλη του συζύγου της Αντριου Κάβεντις, που έγινε και 11ος δούκας του Ντεβονσάιρ, μία από τις πιο κερδοφόρες και επιτυχείς ιδιοκτησίες της Βρετανίας. Η δούκισσα γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1920 και ήταν η έκτη θυγατέρα του δεύτερου βαρώνου Ρέντσντεϊλ. Τα παιδικά χρόνια στην περιοχή της Οξφόρδης έγιναν γνωστά σε όλους τους αναγνώστες των μυθιστορημάτων της Νάνσι. Οι γονείς της Ντέμπορα δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους που το έκτο τους παιδί ήταν και πάλι κορίτσι. Ο πατέρας της, ένας πραγματικά εκκεντρικός Βρετανός αριστοκράτης, δεν πίστευε στην εκπαίδευση των κοριτσιών, υποστηρίζοντας ότι αν έπαιζαν χόκεϊ στο σχολείο θα πάχαιναν οι αστράγαλοί τους.

Η γνωριμία με τον Χίτλερ

Ετσι, βασικές ασχολίες της Ντέμπορα στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια ήταν το πατινάζ επί πάγου και το κυνήγι. Η ζωή της, όμως, κάθε άλλο παρά ανιαρή ήταν. Αντιθέτως, ήταν γεμάτη από ενδιαφέροντα συμβάντα και περιστατικά. Η Ντέμπορα ήταν από τους ελάχιστους ανθρώπους που είχαν πιει τσάι με τον Χίτλερ, κάτι που έγινε λόγω της εμμονής της αδελφής της Γιούνιτι με τον ηγέτη του ναζιστικού καθεστώτος. Ομως επαναλάμβανε πάντα ότι ο Χίτλερ δεν της έκανε καμία εντύπωση. «Οταν βρισκόσουν στο ίδιο δωμάτιο με τον Τσώρτσιλ ένιωθες πόσο χαρισματικός ήταν, όπως ήταν και ο πρόεδρος Κένεντι. Αντιθέτως, ο Χίτλερ δεν ήταν καθόλου χαρισματικός» έλεγε συχνά.

Τέλος και η Ντέμπορα έχει συγγράψει αρκετά βιβλία ανάμεσα στα οποία η αυτοβιογραφία της «Περιμένετέ με. Απομνημονεύματα της νεότερης αδελφής Μίτφορντ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή