ΚΟΣΜΟΣ

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. διατηρεί η Αυστρία

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. διατηρεί η Αυστρία

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας ανάμεσα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις 4,7%, εξακολουθεί να καταγράφει η Αυστρία, διαπιστώνεται από τα στοιχεία για τον Αύγουστο που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και σύμφωνα με τα οποία το μέσο ποσοστό ανεργίας στο χώρο της ΕΕ είναι στο 10,1% και στην Ευρωζώνη στο 11,5%.

Την Αυστρία ακολουθεί η Γερμανία, η χώρα με τη δεύτερη μικρότερη ανεργία (4,9%), η Μάλτα στην τρίτη θέση (5,9%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ελλάδα (27%), η Ισπανία (24,4%) και η Κροατία (16,5%).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Αύγουστο συνολικά 24,642 εκατ. άνθρωποι ήταν άνεργοι και από αυτούς 18,326 εκατ. στον χώρο της Ευρωζώνης, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο ο αριθμός των ανέργων στην μεν ΕΕ φέρεται να μειώθηκε κατά 134.000 στη δε Ευρωζώνη κατά 137.000.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας πανευρωπαϊκά, η πολιτική ηγεσία στην Αυστρία επισημαίνει πως η αυστριακή αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική, παρ' όλες τις διεθνείς αναταράξεις και τη μειούμενη οικονομική δυναμική.

Επιπλέον, οι αυστριακές επιχειρήσεις βρίσκονται σε ανάκαμψη, επωφελούμενες των προϋποθέσεων-πλαίσιο που προσφέρει το οικονομικό τοπίο στην Αυστρία και ευρισκόμενες με αυτόν τον τρόπο σε θέση να προσφέρουν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας από ότι το προηγούμενο έτος.