Μ. Ζούκερμπεργκ: Δωρεά 25 εκατ. δολαρίων στη μάχη κατά του Εμπολα

Μ. Ζούκερμπεργκ: Δωρεά 25 εκατ. δολαρίων στη μάχη κατά του Εμπολα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεά ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποίησαν ο CEO και δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, στη μάχη κατά του ιού Έμπολα.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, τα χρήματα προορίζονται για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Αμερικής (CDC Foundation), το οποίο κάνει προσπάθειες να σταματήσει την εξάπλωση του ιού στην Γουινέα, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, αλλά και σε άλλες περιοχές που αποτελεί απειλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον ίδιο σκοπό, είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο δωρεά 9 εκατ. δολαρίων από τον συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Αλεν.

«Όσο πιο σύντομα ο κόσμος βοηθήσει ενωμένος τη Δυτική Αφρική, τόσο πιο ασφαλείς θα είμαστε όλοι», τόνισε ο Διευθυντής του CDC, Τομ Φρίντεν.

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε νέα ενημέρωσή του σχετικά με την εξάπλωση του ιού, ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα στην Δυτική Αφρική ενδέχεται να αγγίξουν τα 10.000 την εβδομάδα σε δύο μήνες, με το ποσοστό θνησιμότητας να ανέρχεται  αυτή τη στιγμή στο 70%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή