Σύνδεσμος φιλάθλων πίσω από τη σημαία

Σύνδεσμος φιλάθλων πίσω από τη σημαία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι πολύ πριν από τον προχθεσινό αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία, με την UEFA να ζητεί να μην ταξιδέψουν οπαδοί της Αλβανίας στο Βελιγράδι ούτε της Σερβίας στα Τίρανα, στη ρεβάνς. Τελικά το μπαρούτι ανεφλέγη στο 42ο λεπτό του αγώνα, όταν στο γήπεδο της Παρτιζάν ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικοφόρο πέταξε επάνω από τον αγωνιστικό χώρο με έναν χάρτη της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Στέφαν Μίτροβιτς, του Σέρβου διεθνούς, που έσπευσε να αρπάξει τη σημαία, και ακολούθησε σύρραξη με τους Αλβανούς διεθνείς. Ακολούθησε εισβολή Σέρβων οπαδών, ρίψη αντικειμένων και οριστική διακοπή του αγώνα. Κι ενώ η αποστολή της Αλβανίας έτυχε… ηρωικής υποδοχής κατά την επιστροφή της στα Τίρανα, οι σερβικές αρχές συνέλαβαν τον αδελφό του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, τον Ολσι Ράμα, αλλά στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε η ανάμειξή του στο περιστατικό. Τελικά την ευθύνη ανέλαβε σύνδεσμος Αλβανών οπαδών.

Ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι το ποδόσφαιρο «δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ποτέ για πολιτικά μηνύματα», ενώ η διοργανώτρια UEFA είναι πολύ πιθανό να τιμωρήσει τόσο τους Σέρβους όσο και τους Αλβανούς, καθώς ο πρόεδρός της, Μισέλ Πλατινί, αποκάλεσε τα γεγονότα «αδικαιολόγητα». Το περιστατικό αναμένεται να σκληρύνει τη στάση της UEFA και έναντι των Ρουμάνων και των Ούγγρων για τα μεταξύ τους επεισόδια, αλλά και έναντι του ΑΠΟΕΛ για το μήνυμα των οπαδών του ότι η Κύπρος είναι ελληνική.

Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει στη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα ο Αντι Λίλα που πρωτοστάτησε στα επεισόδια. Σκοπός της διοίκησης είναι να περιμένει πρώτα την απολογία του Αλβανού διεθνούς, αν και στις τηλεοπτικές εικόνες φαίνεται ότι είναι αυτός που ξεκινάει τη σύρραξη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή