Διορίστηκε «τσάρος» για τον Εμπολα στις ΗΠΑ

Διορίστηκε «τσάρος» για τον Εμπολα στις ΗΠΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Toν πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου Ρον Κλάιν διόρισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη θέση «τσάρου», ο οποίος θα επωμισθεί όλο το βάρος συντονισμού των προσπαθειών αντιμετώπισης της επιδημίας Εμπολα στις ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις κατηγορίες περί ολιγωριών και ερασιτεχνισμού στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νόσημα στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα.

Ο Κλάιν, που έχει διατελέσει προσωπάρχης του αντιπροέδρου Μπάιντεν, θα αναφέρεται στις συμβούλους εσωτερικής ασφαλείας Λάιζα Μόνακο και εθνικής ασφαλείας Σούζαν Ράις. Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο εφαρμογής ταξιδιωτικών περιορισμών για τα κράτη όπου η επιδημία αιμορραγικού πυρετού έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δηλαδή τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε πως σύμφωνα με τους ειδικούς ο πλήρης αποκλεισμός των πτήσεων προς τις πληγείσες χώρες δεν είναι η προσήκουσα κίνηση που θα έπρεπε να κάνουν οι ΗΠΑ, καθώς οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια φαίνονται αποδοτικοί. Ωστόσο, ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι δεν έχει κάποια «φιλοσοφική αντίρρηση» στη γενικευμένη απαγόρευση των ταξιδιών προς τις πληγείσες χώρες, αλλά κάτι τέτοιο πιθανώς να οδηγούσε κάποια άτομα να αποπειραθούν να κρύψουν τα συμπτώματά τους, κάτι που θα καθιστούσε απείρως μεγαλύτερο τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή