Γαλλία: Βανδαλισμός στο έργο του Πολ ΜακΚάρθι

Γαλλία: Βανδαλισμός στο έργο του Πολ ΜακΚάρθι

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έργο του αμερικανού καλλιτέχνη Πολ ΜακΚάρθι στο κέντρο της Πλατείας Βαντόμ, έπεσε θύμα βανδαλισμού ως αποτέλεσμα της έντονης αντιπαράθεσης που έχει δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες.

Αγνωστοι αφαίρεσαν χθες τα υποστηρίγματά του και διέκοψαν την τροφοδοσία με αέρα του ύψους 24 μέτρων και εκτυφλωτικού πράσινου χρώματος φουσκωτού έργου τέχνης με τον τίτλο "Tree" που είχε στηθεί στην αριστοκρατική πλατεία της γαλλικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο της Διεθνούς Φουάρ Σύγχρονης Τέχνης (Fiac).

Η εγκατάσταση του έργου προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολιτών που αισθάνθηκαν "προσβεβλημένοι" από την παρουσία του στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας και ζήτησαν να αφαίρεσή του.

Αγνωστος χαστούκισε τον Πολ ΜακΚάρθι κατά την επιχείρηση εγκατάστασης του έργου στην πλατεία και τράπηκε και φυγή. Η Fiac ανακοίνωσε ότι έργο θα ξαναστηθεί μόλις αυτό γίνει τεχνικά δυνατόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή