Νέες αιματηρές ταραχές σε Δ. Οχθη και Ισραήλ

Νέες αιματηρές ταραχές σε Δ. Οχθη και Ισραήλ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια 26χρονηΙσραηλινή έποικος και ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους ύστερα από επιθέσεις Παλαιστινίων, καθώς οι ταραχές που μαίνονται εδώ και εβδομάδες στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ εξαπλώνονται στη Δυτική Οχθη και στο ίδιο το Ισραήλ.

Ο 17χρονος Παλαιστίνιος Νουρεντίν Αμπού Χασίγια, κάτοικος προσφυγικού καταυλισμού στη Ναμπλούζ της Δυτικής Οχθης, επιτέθηκε χθες το πρωί με μαχαίρι εναντίον 20χρονου Ισραηλινού στρατιώτη έξω από σιδηροδρομικό σταθμό του Τελ Αβίβ. Ο δράστης συνελήφθη, ενώ το θύμα εξέπνευσε χθες βράδυ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Στο δεύτερο επεισόδιο, ένας άλλος Παλαιστίνιος επιτέθηκε και πάλι με μαχαίρι εναντίον Ισραηλινών εποίκων έξω από τον εβραϊκό εποικισμό Αλόν Σβουτ, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Οχθης, σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας δύο άνδρες. Ο δράστης, ο οποίος καταγόταν από τη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης, τραυματίστηκε θανάσιμα από φρουρό ασφαλείας.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεγάλης κλίμακας ταραχές σημειώθηκαν στην πόλη Κουφρ Κάνα του Ισραήλ, κοντά στη Ναζαρέτ, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Χιλιάδες Ισραηλινοί Αραβες εξεγέρθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ ύστερα από τη δολοφονία 22χρονου ομοεθνούς τους από πυρά αστυνομικών. Σύμφωνα με καταγγελίες της οικογένειάς του, αλλά και βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου CCTV, το θύμα εκτελέσθηκε εν ψυχρώ.

Στο μεταξύ, ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν διόρισε επιτροπή για να διερευνήσει τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον σχολείων του διεθνούς οργανισμού, κατά τον πρόσφατο πόλεμο στη Γάζα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή